LEGO Tavşan ve Küçük Kemirgen Hayvan Figürleri

Herkese yetecek kadar yiyecek var, merak etmeyin!

Bir LEGO hayvan yazımıza daha hoşgeldiniz! Bugün, LEGO tavşan figürleriyle başlayıp, fare, sıçan, hamster ve sincaplara değinip, birkaç küçük memeli hayvanla yazımızı bitireceğiz. Hazırsanız başlayalım.

Bir küçük not: Renk isimleri, benim çevirdiğim renk tablosuna dayanıyor. Tabloya ve renklerin İngilizce isimlerine buradan ulaşabilirsiniz.

LEGO Tavşan Figürleri

Her ne kadar LEGO tavşan figürlerinin hayatımıza girmesi Friends temasının 2012’de çıkmasına dayanıyor gibi gözükse de, aslında onlardan önce üretilmiş bir tavşan var. Tıpkı kedi, köpek ve atlar gibi, ilk tavşan figürü de Belville teması için 1999 yılında üretilmiş; turuncu gözlü beyaz bir tavşan. Diğer Belville hayvanları gibi, tavşanlar da minifigür ölçeğine göre epey büyük, bunun sebebi de Belville figürlerinin minifigürlerden daha büyük olması.

LEGO System ve Belville tavşan
LEGO System ve Belville tavşan figürleri

2012 yılında Friends temasıyla birlikte beyaz bir tavşan geliyor. Aynı tavşan 2013 yılında açık mavimsi gri, 2018 yılında karamel, 2021 yılında ise parlak açık turuncu, koyu pembe, koyu turkuaz ve orta koyu lavanta çiçeği renklerinde üretiliyor. Ayrıca 2020 yılında farklı bir baskıyla bir açık mavimsi gri tavşan daha çıkıyor.

LEGO Friends tavşan figürleri
Friends tavşanları

Tavşanları çok fazla yalnız bırakmamak gerek, hemen minik tavşanlar üretiyorlar. Aynı şey LEGO tavşanları için de geçerli tabii. 2015 yılında yine Friends temasıyla ilk yavru tavşanımız geliyor, beyaz olarak. 2017’de karamel, 2020’de çıkan oyun küpleriyle koyu gök mavisi, lavanta çiçeği, kırmızımsı mor ve sedefli altın, 2021’in oyun küpleriyle de parlak açık mavi, sarı, açık deniz mavisi ve yavruağzı renkleriyle çoğalmaya devam ediyor.

LEGO Friends yavru tavşan figürleri
Yavru tavşanlar

2017 yılında çıkan CMF 17 serisi ile ilk System tavşanımıza kavuşuyoruz. İzleyen yıllarda toplam 9 sette daha boy gösteriyor bu tavşan. 2021 yılında aynı tavşanı bu sefer farklı bir baskıyla Bahar Fener Festivali (80107) setinde görüyoruz, bu sefer hayvan değil oyuncak olarak.

LEGO System tavşan figürleri
System tavşanı

2017 yılında parlak açık mavi renkli bir tavşan daha çıkıyor. Bu, Friends’in alt teması olan Evcil Saray Hayvanları (Palace Pets) temasına ait. Adı Berry olan bu tavşancığı bahane edip, bu serideki diğer hayvanlara da kısaca değinmek istiyorum (önceki yazılarda gözümden kaçmışlar).

LEGO Evcil Saray Hayvanları (Palace Pets)

Bu seride toplam 6 set ve 7 hayvan çıkmış. İki kedi (Dreamy ve Treasure), iki köpek (Pumpkin ve Daisy), bir tavşan (Berry), bir rakun (Windflower) ve bir de at (Petite). Whisker Heaven Tales isimli çizgi diziye ait olan bu hayvanlar, benim yaş grubuma pek hitap etmediği için gözümden kaçmış büyük olasılıkla. Ama madem hayvanlardan bahsediyoruz, onları es geçmek olmaz. Aşağıya bu 7 hayvanın resimlerini sıkıştırıyorum, elimde olmadıkları için internetten tırtıkladım tabii.

Üst sıra: Dreamy, Treasure, Pumpkin, Daisy. Alt sıra: Berry, Windflower, Petite.

LEGO Fare ve Sıçan Figürleri

İlk çıkan fare (ya da sıçan) figürü, 2001’de Harry Potter setleriyle çıkıyor, beyaz, açık gri ve koyu gri olarak. 2018 yılına kadar üretimi süren bu figür, yukarıdakilerin yanında açık mavimsi gri, koyu mavimsi gri, kahverengi, kırmızımsı kahverengi, karanlıkta parlayan beyaz olmak üzere 8 farklı renkte toplam 74 sette çıkmış. Anladığım kadarıyla ilk çıkanlarla sonradan çıkanlar arasında küçük bir kuyruk farkı var. Bricklink’te şöyle bir resim buldum, biraz olsun fikir versin diye buraya koyuyorum.

Yüzde yüz emin olmamakla beraber, bu fare sanırım renk skalası en geniş hayvanlardan biri. İçinde bulunduğu setlerin tema çeşitliliği de yadırganamayacak kadar fazla. Star Wars, Batman, Yüzüklerin Efendisi, City ve Castle bunların sadece bazıları. Bu beni çok fazla şaşırtmıyor aslında, sonuçta fare gemide de olabilir, binanın bodrumunda da; doğada da olur, banka kasasının içinde de.

Farklı renklerdeki LEGO sıçanlar

2004 yılında aynı fareyi (ya da sıçanı) ayakta olarak çıkarıyor LEGO Grubu. Sadece 5 sette var bu fare, ve evet, tahmin edebileceğiniz gibi hepsi de Harry Potter seti. Scabbers olarak üretilen bu fare figürünü açık ve koyu mavimsi gri renklerinde bulmak mümkün.

2016 yılında Friends temasında da bir fare çıkıyor. Bakış açısına göre buna hamster da denebilir. Koyu turuncu, bej, açık mavimsi gri ile hayata atılan bu fare, 2017’de parlak açık mavi, 2020’de koyu gök mavisi, lavanta çiçeği, kırmızımsı mor ve sedefli altın olarak yolculuğunu sürdürüyor. Bunların aralarında ufak tefek farklar olsa da, üç aşağı beş yukarı baskıları birbirine benziyor. 2021’de çıkan karamel renkli fare ise bir kapibarayı yansıtmak amacıyla yapılmış.

Friends temasında çıkan fare (ya da hamster) figürleri, ve bir kapibara.

2018’de fare ve sıçanın yolları ayrılıyor. CMF 18 serisiyle karamel renkli bir fare, Harry Potter setleriyle de koyu bej renkli bir sıçan çıkıyor. Aynı sıçan, biraz farklı bir baskıyla Harry Potter CMF serisinde de var. Fare minifigür serisiyle sınırlı kalırken, sıçan yine bulabildiği her deliğe giriyor, ve LEGO Filmi’nden Örümcek Adam’a, City’den Çin Yeni Yılı setlerine kadar toplam 11 sette çıkıyor.

Yeni fare ve sıçanlar

En yeni fare ise 2021 yılında çıkan Gus. Cinderella filmindeki ünlü farelerden biri olan Gus, kendine özgü yepyeni bir kalıba sahip, ve filmdeki karakteri çok güzel yansıtıyor.

LEGO Sincap Figürleri

İlk sincap, 2013 yılında Friends teması altında üretiliyor. Üç farklı renkte toplam dört sincap var. Koyu turuncu (2013), parlak açık turuncu (2015) ve orta koyu lavanta çiçeği (2017). 2019 yılında bir koyu turuncu sincap daha çıkıyor, ama ilk sincabın aksine bunun gözleri kahverengi ve baskısı biraz daha farklı.

LEGO Friends sincapları

Bu yılın başında çıkan setlerle de ilk System sincabı geliyor. Şimdilik koyu turuncu, açık mavimsi gri ve siyah olmak üzere üç rengi var. Siyah ve açık mavimsi gri olanlar tek bir sette bulunuyor, koyu turuncu ise 4 sette.

LEGO System sincapları

Misafirler ve Özel Karakterler

Üç tane hayvan var ki onları ne yapacağımı tam bilemedim. Kendi oluşturduğum kategorilerde bir yere koyamadım, o yüzden LEGO tavşan ve kemirgen figürleriyle birlikte onlar hakkında da yazmaya karar verdim. Bu hayvanlar tilki, rakun ve kokarca.

Tilki bunların en yaygın olanı. İlk 2015’te koyu kırmızı olarak Elves temasında çıkıyor. 2016’da buna koyu turuncu, açık mavimsi gri ve sarımsı yeşil ekleniyor. 2021’de de orta koyu lavanta çiçeği renginde çıkıyor. Yalnız küçük bir detaya değinmeden edemeyeceğim. Her ne kadar Bricklink’te “fox” olarak arama yaptığınızda bunlar çıkıyor olsa da (büyük ihtimalle bu kalıbın ilk çıkış amacı tilki olaraktı), açık mavimsi gri ve orta koyu lavanta çiçeği renginde olanlar tilki değil – en azından benim tahminim bu yönde. Gri olan ilk Heartlake Yavru Köpek Bakımevi (41124) setinde çıkmış, sonra da Kayak Tesisi Dağ Evi (41323) setinde. Sanırım bu setlerde yavru köpek olarak kullanılmış. Lavanta çiçeği renginde olan ise Raya ve Son Ejderha filmindeki Serlot isimli hayvanın LEGOlaştırılmış hali, ki o da vaşağa benzeyen bir tür dev kedi.

LEGO tilkileri

İki tane rakun figürü var. Biri yukarıda da bahsettiğim Windflower, diğeri de bildiğimiz düz rakun. Koyu bej üzerine koyu kahverengi desenli olarak üretilen bu rakun, 2021 yılında çıkıyor. Şimdilik sadece iki sette var.

LEGO rakun

Son misafirimiz kokarca. 2016 yılında CMF 15 serisi ile gelen bu hayvan, 2018 ve 2019 yıllarında çıkan iki sette daha bulunuyor.

LEGO kokarca

Gelelim özel karakterlere. Bu sefer Disney hayvanlarından yazının içinde bahsettim, dolayısıyla bu yazıdaki özel karakterler biraz farklı. Hayvan olup da hayvan olmayanlar desem, sanırım çok yanlış olmaz.

Bir geyik vardı hani, şeffaf, açık mavi, simli… hatta sonra ete kemiğe bürünmüş hali de çıkmıştı? Tahmin edebildiniz mi? Evet, Harry Potter’daki Patronus büyüsüyle çıkan hayvanlardan bahsediyorum. Geyik, su samuru ve tavşan. Geyiğin henüz sırası gelmedi, o yüzden şimdilik küçüklerle yetineceksiniz.

Hem su samuru hem de tavşan 2020 yılında çıkıyor, sadece tek bir sette. İkisi de yeni kalıplar kullanıyor. Tavşan, bu yazıda bahsettiğim diğer tavşanlardan farklı. Yabani tavşan denilebilir sanırım. Bana sorarsanız, eğer geyik hayvan olarak çıktıysa, en geç birkaç yıl içinde bu ikisini de etten kemikten hayvanlar olarak görürüz.

Bu kadar kemirgenden bahsedip, Overwatch setleriyle gelen Hammond’a değinmemek olmaz. Evet, minifigür olarak geçiyor, ve büyük bir olasılıkla bu kalıpla hayvan olarak da görmeyeceğiz, ama sonuçta o da bir hamster!

Veee bir yazının daha sonuna geldik!

Bu yazıların araştırmalarını yaparken, en çok eksikliğini hissettiğim şeylerden biri elimde olmayan hayvanların boyları oldu. O yüzden aşağıya birkaç karşılaştırma resmi koyuyorum, en azından bir fikir verir.

LEGO tavşan, fare ve sincap figürleri arasında bir karşılaştırma

Yazıyı bitirmeden önce, son iki yazıda yaptığım gibi birkaç minifigürden bahsetmek istiyorum. Ya kostümlerinden, ya da orijinal karakterlerinden dolayı burada olmaya hak kazandılar. Tabii istenirse bunlardan daha çok bulunur, ama hayvan konusundan da çok çıkmamak gerek.

LEGO tavşan ve diğer hayvan kostümlü minifigürler

 

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

 

Resim kaynakları:

Elimde olmayan hayvanların resimlerini Brickset, Bricklink ve lego.com‘dan aldım. Gus Disney Fandom‘dan, Serlot Raya Fandom’dan, kapibara da Rainforest Alliance sayfasından alındı. Belville ve System tavşanı, sıçanların farklı renkleri, ve Scabbers figürleri de Bricklink Studio’da render edildi.

2 Comments

  1. Pınar

    Ne yalan söyleyeyim, Splinter Usta aklıma gelmedi, gelseydi onu da eklerdim. Ama o gözle bakınca çok fazla minifigür var, o yüzden zaten seçerek koyuyorum. Bugs Bunny ve Speedy Gonzales de yok mesela.

Bir yanıt yazın

Back to Top